WC Domkop

Home / WC Domkop

Voor de kroegtijger en zijn fiets

Voor de wielrenner met een limiet

Voor de coureur die voor gezelligheid kiest

De Utrechter die ook de ander ziet

Ben jij zoiets?

De Wielerclub Domkop is er voor de Utrechtse wielrenner die met zijn stadgenoten wekelijks een rondje door de provincie willen toeren en afsluitend een plezant bezoekje aan cafe Domkop brengt. Laagdrempeligheid, veiligheid en gezelligheid staan bovenaan.

Trainingen

De WC Domkop organiseert iedere zaterdag 11.00 een laagdrempelige ‘samen uit – samen thuis’ wielertraining voor de liefhebbende wielrenner. Liefhebbers die genieten van de fiets, het platteland van de provincie, warme ambiance in de groep en de koers der coureurs op TV. Gezelligheid staat bovenaan met een rustige en relatief korte training, gevolgd door een ontspannende middag met Appeltaart en Kwaremontjes in het gezelligste wielercafe van Nederland.

Communicatie

W.C. Domkop is actief op Strava en Instagram. Ook hebben we een whatsapp groep waarin trainingen worden aangekondigd, de moraal wordt verhoogd en de wielersport i.c.m. de andere geneugten van het leven worden verheerlijkt.

Historie

In december 2019 organiseerde Willie een brainstorm avond onder zijn cyclopatische stamgasten. Het idee voor een wielerclub gefundamenteerd door een basis Kwaremont was geboren: ‘elke zondag een rondje door de provincie, gevolgd door het collectief juichen voor Mathieu van der Poel in de voorjaarsklassiekers’.  Na een valse start in februari en de corona ellende in het voorjaar, was er een succesvolle herstart op 3 juli. Wekelijks fietsten we met een kleine groep van 4-8 rennerts een acceptabel rondje van 60km. Bij de arrivee stond inmiddels klassiek de appeltaart + kwaremont al klaar. Met de nieuwe garage voor opslag van het cafe, hadden we tevens een prive fietsenstalling tot onze beschikking. Met dit unieke selling point van de W.C. zijn er meermaals strijders tot in de avonduren in het cafe blijven hangen. Via via bereikten geinteresseerden de W.C. De whatsapp groep groeide gestaagrichting de 50 personen. Hoogtepunt was een zondag in september waar we met 16 personen in twee groepen zijn gesplitst. Uiteraard ging iedereen ook nog mee naborrelen in het cafe om ook de 13e etappe in de Tour de France naar Puy Marie te zien.

De Gouden Willie

Een beestachtige kopbeurt, fenomenale bocht of splijtende demarrage. Maar ook, die lekke band, chasse patat of ‘oeps ik stond nog ingeklikt toen we stopten’-valpartij. Net zoals elke wielerwedstrijd geldt ook voor een domkoptraining: 10 renners, 10 verhalen. Na elke training wordt De Gouden Willie bokaal uitgereikt aan de Domkopper met de meest bijzondere actie van de training. Prijs: een appeltaartje van de W.C!

Utrecht, Utrecht, Netherlands Club | WC Domkop op Strava