Dodge 330, ‘Goldeneagle’

Ken je de film ‘Christine’, geschreven door Steven King? Over een bezeten, moordlustige auto? Wat je misschien niet wist is dat zijn verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De dodge 330 ‘goldeneagle’ werd in 1964 aangeschaft door de politie in Old Orchard Beach, Maine. De staat waar Stephen King opgroeide. En de legende begon doordat 3 agenten stierven die de auto gebruikten als patrouillewagen. Geen van allen in de auto. Wel allemaal in moord-zelfmoord. Ze vermoordden eerst hun gezin en daarna zichzelf.

Daarna werd het de auto van de familie Allen. Wendy Allen is nog steeds de eigenaresse. De dodge liet de familie met rust, wel gingen de deuren soms plots open op de snelweg. Maar de legende werd nog versterkt door een aantal sterfgevallen, waarvan de slachtoffers met de auto in aanraking waren gekomen. Onthoofding door een vrachtwagen, getroffen door bliksem, twee kinderen werden door andere auto’s geraakt, maar stierven toen ze tegen de Dodge aan werden gekwakt. In totaal zou de auto 14 slachtoffers hebben gemaakt.

Zou. Want dit verhaal wordt verteld door Wendy. Zelfverklaard heks en verzamelaar van spookauto’s. Leden van de lokale kerkgemeenschap namen haar in ieder geval serieus. Ze stalen en sloopten de auto, en dumpten de onderdelen bij meerdere autosloperijen. En Wendy verzamelde al die onderdelen en herstelde de auto weer, maar stalde ‘m in een schuur uit angst voor de kerkgangers. Kan dat Uberhaupt, een gesloopte auto herstellen? Dat dit verhaal op de plot van christine lijkt, is dat life imitating art of art imitating life?

best bar