Antieke Italiaanse boekhouders

Zijn domkoppen. Volgens wijlen Giorgio Carbone althans. Carbone komt uit Seborga, een gehucht met 300 inwoners tussen Genua en de Franse grens.

Heul lang geleden was het een Prinsdom, dat gedurende de Middeleeuwen vaak van eigendom wisselde. Voor het laatst in 1729, toen het een protectoraat van Sardinië-Piedmont werd. En daarna werd het nooit meer genoemd, ook niet bij de eenwording van Italië. En dus is het nog steeds onafhankelijk, volgens Carbone. En z’n dorpsgenoten staan achter ‘m. In 1963 werd Carbone tot prins verkozen, in 1995 verklaarde Seborga zichzelf onafhankelijk. Carbone schreef een grondwet en gaf postzegels en munten uit. Hij zette zelfs een leger op. Naar verluidt zoeken ze nog een 4e klaverjasser.

Zelf een land oprichten? Ga ‘s inlichtingen inwinnen bij de Bjornsocialistische republiek, Christiania (de vrijstad in Kopenhagen), Aerica, Eurostaete, Sealand en natuurlijk Molossia, dat drie afzonderlijke delen van de USA, een gedeelte van de zeebodem voor de kust van Mexico en een groot deel van de planeet Venus claimt. De munteenheid heet de Valora en is gekoppeld aan de waarde van Pilsbury cookie dough…