De Fransen/Charlie Chaplin

De verleiding is groot om alle Fransen domkoppen te noemen. Maar het gaat vooral om de Fransen die in de jury zaten van een Charlie Chaplin look-a-like wedstrijd in 1975.

Chaplin besloot namelijk voor de grap om mee te doen aan die wedstrijd. En werd derde. Dolly Parton is het ook eens overkomen, zij verloor ooit een Dolly Parton look-a-like wedstrijd voor drag queens. Mooi compliment aan het make-up talent van de winnaar.

Nog even over Charlie Chaplin; rust werd hem na zijn dood niet gegund. Hij stierf in 1977 en werd begraven in Zwitserland. Enkele maanden later werden zijn resten uit z’n graf geroofd voor losgeld. Na een zoektocht van weken werd Chaplin’s kadaver gevonden in een veld. Een mooi gezicht zal het niet zijn geweest. Twee dagen later werd zijn skelet herbegraven, omringd door twee meter beton aan alle kanten.

Zielig voor Chaplin? Da’s maar hoe je het bekijkt. Chaplin was waarschijnlijk een kinderverkrachter, en zeker een pedofiel. Hij trouwde met Milfred Harris omdat ze op haar 16e een kind van hem kreeg. Hij ontmoette Lita MacMurray toen ze 6 was, ook zij werd op haar 16e zwanger van hem, waarop ze trouwden, omdat hij wilde voorkomen dat hij werd aangeklaagd voor verkrachting. Google ‘Lita Grey’ voor het schandaal. Er zijn meer voorbeelden van affaires met tieners en beschuldigingen van sexuele perversie. Iedereen mag voor zichzelf beslissen of hij wel mag rusten in vrede.