Classicult

Home / Classicult

Elke maandagavond filmavond in café Domkop! (Vanaf juni 2021)

We beginnen om half 8 met een aflevering van de Thunderbirds! Gewoon, omdat kwark. Om half 9 kijken we met z’n allen een film die door de algoritmes van streamingdiensten vergeten dreigt te worden. Want mooie dialogen, of de ene scéne die letterlijk je de adem beneemt, zijn zoveel meer waard dan popcornsuperhelden. Films zijn niet alleen leuk, een goede film neemt je even mee naar een andere wereld, een andere tijd.

Wat je kunt verwachten? Voornamelijk film noirs uit de jaren ’40 en ’50, maar ook andere filmklassiekers, van de jaren ’30 tot nu. Heerlijk slechte Sci-Fi uit de jaren ’50 en ’60, 70s paranoia, cult, filmhuis, Europese vergeten pareltjes, een snufje Wes Anderson en de mooifilmerij van Tarsem Singh en Jean-Pierre Jeunet. Van alles wat dus, Op de WC deur lees je welke film je volgende week kunt zien. Helaas kunnen we de films niet via deze site of op social aankondigen, die licentie is onbetaalbaar. De kosten zijn 2 euro per persoon per avond.

Achter de bar ligt een mapje met titels, zet een streepje achter wat je wil zien, en natuurlijk mag je ook een film aanvragen, gaan wij voor je op zoek. Zodra een film 20 keer is aangevraagd komt ie in het programma. Mocht er behoefte aan zijn, dan starten we mettertijd een appgroepje om de films en eventueel reserveringen aan te kondigen.